HAN SEE CafΓ©

Waterstof: de sleutel voor de transport- en energietransitie?

8 okt 2020 10.00 - 10.45
Waterstof: de sleutel voor de transport- en energietransitie?

Verdiepingssessie: In het HAN SEE (Sustainable Energy & Environment) CafΓ© laat lector Bram Veenhuizen zien hoe er wordt gewerkt aan waterstof als energiedrager. Kijk mee en onderzoek met ons hoe dit ook een oplossing kan zijn voor het duurzame energievraagstuk.

Waterstof is Γ³veral. Letterlijk: ons hele universum zit er vol mee. Op aarde is het alleen niet in pure vorm te vinden. Gelukkig kunnen we met stroom en water zelf waterstof maken: een gas waarin je heel goed (duurzame) energie kunt opslaan. Heb je die energie nodig? Dan stop je de waterstof in een brandstofcel, waardoor de energie weer vrij komt.

In deze verdiepingssessie krijg je een impressie van het model hybride brandstofcelsysteem waarmee studenten Γ©n professionals inzicht krijgen in hoe ze de wisselwerking tussen waterstof en elektriciteit kunnen gebruiken om te voldoen aan de vaak veranderende energiebehoefte. Elk onderdeel is goed zichtbaar opgesteld, energiestromen worden via een beeldscherm in beeld gebracht en diverse signalen kunnen worden gemeten. Kortom: een mobiele, hands-on praktijkopstelling.

Tijdens de verdiepende sessie in het HAN SEE cafΓ© wordt het model gedemonstreerd en is er mogelijkheid om vragen te stellen. De Β onderzoekende docenten en studenten helpen jou graag!

Industriepark Kleefse Waard
Westervoortsedijk 73
Arnhem, Gelderland 6827 AV