Jan Terlouw Innovatieprijs en Ambitieprijs

Kiemt reikt dit jaar voor de twaalfde keer de Jan Terlouw Innovatieprijs en Ambitieprijs uit. Ook dit jaar zullen de winnaars op The Future of Us bekend gemaakt worden. We zijn enorm verheugd dat Jan Terlouw persoonlijk de winnaars bekend zal gaan maken!

De Jan Terlouw Innovatieprijs
Deze prijs wordt uitgereikt aan  de meest innovatieve en duurzame ondernemers van Oost-Nederland. Hiermee stimuleert Kiemt innovaties die een duurzame impact maken op de maatschappij en die een belangrijke bijdrage aan de energietransitie of circulaire economie leveren.

De Ambitieprijs
De Ambitieprijs is bedoeld als aanmoediging voor startups en klein MKB. In deze categorie draait het om innovaties in de vroege fase van ontwikkeling.

Genomineerden 2022

Genomineerden pitchen deze dag hun innovaties aan het publiek en een deskundige jury, bestaande uit vertegenwoordigers uit het Kiemt netwerk. Aan de jury de eer om tijdens The Future of Us uit de acht genomineerden voor beide categorieën een winnaar te kiezen.
Dit jaar neemt Harry Webers het stokje over van Jan Terlouw als juryvoorzitter.  

Uit alle aanmeldingen heeft Kiemt veelbelovende innovaties geselecteerd voor zowel de Jan Terlouw Innovatieprijs als de Ambitieprijs. We stellen de genomineerden graag aan u voor:

De genomineerden voor de Innovatieprijs zijn:
H2Trac BV met de Elektrische trekker E-OX
Callic BV met de Aquathermie Skid
HyMatters met de Waterstoftrailer.

Voor de Ambitieprijs zijn dit jaar maar liefst 5 start-ups genomineerd:
Zenon Energy met de Zenon Titan – Titaan batterijen
Pureps BV voor het circulair maken van EPS (piepschuim)
Qconcepts Design & Engineering BV met de Zero Emission Shipping
Omlab met de BuildMatterial
NoPalm Ingredients met Microbiele olie uit reststromen als vervanger van palmolie.

Juryleden

Uit al die genomineerden moet natuurlijk ook een winnaar gekozen worden. Deze moeilijke taak ligt bij de jury van de Jan Terlouw Innovatieprijs. Een zorgvuldig samengesteld team dat onder leiding van Harry Webers voor beide prijzen een winnaar zal kiezen.

In deze video stellen de juryleden zich aan je voor en leggen zij uit wat hun motivatie is om deel uit te maken van de jury.  

Duurzame Award

Naast het prijzengeld, de geboden ondersteuning en media aandacht, hebben de te winnen awards ook een fysieke vorm. Deze zijn afgestemd op het thema van het festival The Future of Us – changing our ways. We moeten anders gaan kijken naar onze grondstoffen en we moeten samenwerken om tot duurzame oplossingen te komen.

De Awards zijn volledig gemaakt van afval en circulair materiaal. Beiden prijzen hebben als basis een tafelpoot die is gered van de stort. De Innovatieprijs bevat verder als materiaal gerecycled plastic van Kiemt partner Save Plastics en de Ambitieprijs bevat Biopanel, een volledig circulair materiaal op basis van hennepvezel.

Het belang van netwerken en samenwerken wordt gevisualiseerd doordat de Ambitieprijs en de Innovatieprijs samen één geheel vormen.

Jan Terlouw Innovatieprijs award