Bruggen slaan tussen onderwijs en onderneming

6 okt 2022 15.50 - 16.25   Podium White
Bruggen slaan tussen onderwijs en onderneming

Nederland staat voor een uitdagende energietransitie. Hiervoor zijn voldoende goed opgeleide mensen nodig. Human capital staat daarom hoog op de agenda. Het vinden van de juiste talenten blijkt moeizaam. Dit vraagt om een intensieve samenwerking tussen onderwijs, bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen. Hoe kunnen scholen en het bedrijfsleven dit samen aankaarten en oplossen? Door middel van een korte introductie en diverse prikkelende stellingen, lichten diverse experts hoe men een burg slaat tussen onderwijs en het bedrijfsleven om de human capital problematiek aan te pakken.

Dagvoorzitter Joris Putman trapt deze sessie af met Adelbert Smal van GloedCommunicatie over het onlangs verschenen rapport over deze uitdaging en het tekort aan goed opgeleide mensen.

Daarna gaat Joris in gesprek met Carolien Kattenbelt van GroenvermogenNL. GroenvermogenNL zet zich in voor voldoende en goed opgeleid talent dat nodig is voor het versnellen van de groene waterstof economie.

Vervolgens gaan we met een aantal experts in discussie over verschillende stellingen over dit onderwerp. De experts aan tafel zijn:

  • Kevin Tuin van TMC
  • Sjoerd Westra van Techniekfabriek Zutphen
  • Marcel Kuiten van ROC Rijn & IJssel
Industriepark Kleefse Waard
Westervoortsedijk 73
Arnhem, Gelderland 6827 AV