Helga Witjes, Martinus Vossebeld, Joost Borneman, Harry van Bommel

Circulaire Maakindustrie

6 okt 2022 14.00 - 14.45   Podium Blue
Circulaire Maakindustrie

Tijdens deze tafelsessie nemen we je mee op een reis door de wereld van de circulaire maakindustrie, waarin innovatie, duurzaamheid en verantwoordelijkheid samenkomen. We willen laten zien dat er veel verschillende manieren zijn om circulair te ondernemen en de deelnemers informeren hoe je aan de slag kunt gaan. Samen met Gedeputeerde Helga Witjes delen onze deskundige sprekers hun inzichten en ervaringen over de diverse benaderingen om de circulaire maakindustrie te omarmen.

Martinus Vossebeld, mede-oprichter van Pureps, een opkomende start-up, zal je meenemen op een boeiende reis vanuit het perspectief van het creΓ«ren van een compleet nieuw circulair product vanaf de grond af aan.

Joost Borneman, mede-oprichter van BambooLogic, vertelt hoe hij een volledige keten heeft kunnen opzetten, beginnend bij de teelt van grondstoffen, de verwerking tot eindproduct en vervolgens de nazorg met betrekking tot het hergebruik van reststoffen.

Harry van Bommel van het Lectoraat Circulaire Economie aan Hogeschool Saxion, deelt inzichten over hoe hoger onderwijs de maakindustrie kan ondersteunen bij de overgang naar een circulaire economie. Hij zal ook enkele inspirerende projectvoorbeelden delen, zoals circulaire fabrieken.

Dit programma onderdeel is Nederlandstalig.

 

Industriepark Kleefse Waard
Westervoortsedijk 73
Arnhem, Gelderland 6827 AV