Gerald Naber en Bram Peters

Een verhaal over baanbrekers, doelen en transparantie

8 okt 2020 15.50 - 16.05
Een verhaal over baanbrekers, doelen en transparantie

In de kunststofeconomie van de toekomst wordt plastic niet meer gezien als afval of vervuiling. Om dat te bereiken zijn er drie maatregelen nodig: verwijder alle onnodige plastic artikelen, zorg er voor dat alle kunststoffen die we nodig hebben herbruikbaar, recyclebaar of composteerbaar zijn, en laat al het plastic dat we gebruiken circuleren, om ze in de economie en uit het milieu te houden.

Met deze maatregelen wil New Plastics Economy de wereldwijde waardeketen van kunststoffen transformeren naar een circulaire economie. Toen in 2018 de Global Commitment werd gelanceerd, mondde het initiatief uit in een wereldwijde beweging waarbij ruim 450 organisaties zich achter één visie schaarde.

DeΒ New Plastics EconomyΒ is eenΒ initiatiefΒ vanΒ de Ellen MacArthur Foundation, dieΒ werkt aan het versnellen vanΒ de overgang naar een circulaire economie.Β ZijΒ werkt samen met het bedrijfsleven, de overheid en de academische wereld om een raamwerk te bouwen voor een economie die herstellend en regeneratief is.

GeraldΒ NaberΒ is programmamanager van de Global Commitment. Hij deeltΒ deΒ ervaringen en resultatenΒ rondΒ eenΒ wereldwijdeΒ transformatieΒ vanΒ de kunststoffenindustrie.

Bram Peters van Save Plastics zit aan tafel en zal zijn visie geven over een circulaire wereld, waar we gebruiken wat we al hebben, waar we minder importeren en minder exporteren, en waar we lokale oplossingen zoeken voor lokale vraagstukken. Save Plastics ziet geen plastic afval, maar een waardevolle grondstof. Een grondstof die gebruikt wordt voor het maken van duurzame producten voor de buitenruimte.

Meer info:Β website NewΒ PlasticsΒ Economy,Β website Ellen MacArthur Foundation

Industriepark Kleefse Waard
Westervoortsedijk 73
Arnhem, Gelderland 6827 AV