Winnaar Jan Terlouw Innovatieprijs 2021

22 okt 2021 n.n.b.
Winnaar Jan Terlouw Innovatieprijs 2021

CCSΒ Energie-adviesΒ wintΒ metΒ deΒ door hen ontwikkeldeΒ stikstofstripperΒ deΒ Jan Terlouw InnovatieprijsΒ 2021. Tijdens hetΒ online event TheΒ FutureΒ ofΒ Us – The New WorldΒ opΒ 8 oktoberΒ werd uit deΒ drie genomineerdenΒ de winnaar bekend gemaakt.Β DeΒ stikstofstripperΒ vanΒ CCSΒ Energie-advies, kwam als winnaar uit de bus.Β JanΒ Terlouw reikte zelfΒ de prijs uit aanΒ RenΓ© Cornelissen,Β eigenaar vanΒ CCSΒ Energie-advies,Β β€œDoorbraak in de stikstof problematiek.”, aldus Jan Terlouw.Β Β 

CCS Energie-advies, wint met de Jan Terlouw Innovatieprijs 2021 tevens een cheque van 10.000 euro. β€œDe prijs helpt ons in onze missie en de technische ondersteuning voor het verminderen van de stikstofdepositie”. Kiemt reikte tijdens The Future of Us – The New World deze prijs voor de elfde keer uit. De prijs heeft als doel innovaties en nieuwe bedrijvigheid op het gebied van energietransitie en circulaire economie in Oost-Nederland te stimuleren. Met de prijs, waaronder 10.000 euro en ruime media-aandacht, geeft Kiemt de winnaar een extra stimulans doordat de innovatie in de spotlights wordt gezet. Daarnaast biedt het Octrooicentrum van RVO de winnaar van de hoofdprijs een IP Smart Scan aan. 

Met Bio-NP, een stikfstofstripper kan je op boerderijschaal groene kunstmest maken. Je zet mest om in een groenekunstmest. Hiermee halveren de stikstofverliezen en de vermestende stikstofemissie met 70% (zie bijgevoegde onderbouwing). Hiermee kan op korte termijn een zeer aanzienlijke bijdrage volgen voor het verminderen van de stikstofdepositie. 

Ambitieprijs 2021
Naast de hoofdprijs reikte de jury onder voorzitterschap van Jan Terlouw ook de Ambitieprijs uit. De jury koos uit de genomineerden Soluxa B.V., Shelduck.co en HyMatters voor Soluxa B.V. met hun innovatie β€˜De gekleurde zonnegevel’.De Ambitieprijs is bedoeld als aanmoediging, gericht op startups en klein MKB die werken aan duurzame innovaties, maar nog in de vroege fase van ontwikkeling zitten. De ambitieprijs omvat 5.000 euro prijzengeld en 5 dagen adviestijd voor bedrijfsversterking en verbinding met het netwerk door Kiemt.  

The Future of Us – The New World 
De uitreiking vormde tevens de afsluiting van het hybride congrestival The Future of Us. Afgelopen jaren organiseerden Kiemt en Industriepark Kleefse Waard (IPKW) met vele partners, de derde succesvolle editie van dit evenement waarin innovatief Oost-Nederland elkaar ontmoet en de nieuwste ontwikkelingen een podium krijgen. 

Industriepark Kleefse Waard
Westervoortsedijk 73
Arnhem, Gelderland 6827 AV