The Future of Us

uitgelicht

The Future of Us – Goes Digital 2020 groot succes

1 mrt 2021
The Future of Us – Goes Digital 2020 groot succes

Op vrijdag 11 september jl. vond de tweede editie plaats van The Future of Us. Vanwege de bijzondere omstandigheden waar we in leven, is er besloten dit jaar alles digitaal te doen. Via een livestream konden deelnemers genieten van een uitgebreid en dynamisch programma en konden ze elkaar ontmoeten in de match roulette .

Gevarieerd programma

Buiten de Industrial Studios op Industriepark Kleefse Waard in Arnhem werd de middag geopend door dansers van Studio26. Het programma ging verder in de Industrial Studios waar 75 vip gasten live aanwezig waren en ruim 300 mensen online hebben meegekeken.

Wethouder Jan van Dellen en gedeputeerde Christianne van der Wal gaven een update over de huidige stand van zaken in Arnhem en Gelderland.

Hoe is de rol van de Provincie Gelderland in deze tijd? Christianne van der Wal: “Wij hebben een fors bedrag beschikbaar gesteld om te helpen waar nodig was. Op dit moment zitten we in een overbrugging- en herstelfase en pakken we deze kansen om te herstellen naar een nieuwe economie. Om dit te versnellen halen we bijvoorbeeld investeringen naar voren op het gebied van circulaire economie en de energietransitie.”

Onder leiding van dagvoorzitters Raymond Reesink en Saskia Paulissen konden de kijkers zich laten inspireren door gasten als de activistische ondernemer Ruud Koornstra, hoogleraar Jan Jonker en Ine Stultjens van Auping.

Het programma werd afgewisseld met korte reportages van man on a mission Jan Douwe Kroeske. Hij ging op bezoek bij 5 verschillende initiatieven, sprak met de mensen erachter en stelde ze allemaal dezelfde vraag: wanneer is het jaar 2020 geslaagd?

Uitreiking Jan Terlouw Ambitie- en Innovatieprijs

Tijdens het event vond de uitreiking plaats van de Jan Terlouw Ambitieprijs Γ©n de Innovatieprijs.Β  BESE-products wint met de door hen ontwikkelde BESE-elements de Jan Terlouw Innovatieprijs van 2020. Tijdens het event werd uit de drie genomineerden de winnaar bekend gemaakt. Het biologisch afbreekbare 3-D systeem dat helpt ecosystemen te herstellen, BESE-elements, kwam als winnaar uit de bus. Jan Terlouw reikte zelf de prijs uit aan Karin van Didderen, mariene bioloog en onderzoeker bij BESE products. β€œZo mooi om te zien dat er zoveel projecten zijn die de moeite waard zijn. De mensen die het probleem zien en de wegen bewandelen om het anders te doen. De winnaar achter deze innovatie heeft een duidelijke verbinding met de regio maar kan ook wereldwijd het verschil maken en een team met veel inhoudelijke expertise. De innovatie is volledig circulair en breed toepasbaar”, aldus Jan Terlouw.

BESE-products wint met de Jan Terlouw Innovatieprijs 2020 tevens een cheque van 10.000 euro. β€œWat een eer om deze prijs in ontvangst te mogen nemen van Jan Terlouw en wat fijn om hier te mogen staan”, zegt Karin van Didderen trots.

Naast de hoofdprijs reikte de jury onder voorzitterschap van Jan Terlouw ook de Ambitieprijs uit. Uit de genomineerden (XINTCglobal, AeroCount en Waste Works) koos de jury voor het fijnstofdetectiesysteem van Aerocount. De ambitieprijs omvat 5.000 euro aan prijzengeld en 5 dagen advies/ondersteuning door Kiemt.

Alle programma onderdelen zijn binnenkort terug te kijken op onze website. Blijf onze social media in de gaten houden voor meer informatie en foto’s.