The Future of Us

uitgelicht

Expertsessie CircE: Let’s change course now!

1 mrt 2021
Expertsessie CircE: Let’s change course now!

Dinsdag 23 maart 2021

 

De circulaire economie houdt niet op bij de grenzen. Ook in Londen, Milaan, Barcelona, Noord-Frankrijk, Sofia, SileziΓ« en Ljubljana wordt gewerkt aan een wereld zonder afval. De afgelopen jaren heeft provincie Gelderland inΒ InterregΒ Europe met deze koploperregio’sΒ samengewerktΒ aan een actieplanΒ voor textiel,Β biobasedΒ materialen en circulaire bouw.

Op dinsdag 23 maart presenteert provincie Gelderland de resultaten van dit Europese planΒ en organiseren wij een expertsessieΒ met thematafels op deze drie thema’s.

Hoe kan provincie Gelderland de komende jaren het beste uitvoering geven aan dit CircE-actieplan en welke instrumenten zijn hiervoor nodig? Praat hierover mee tijdens dit live online event!

Textiel

In Nederland gebruiken we veel textiel.Β De ecologische voetafdruk van textiel is groot en de arbeidsomstandigheden vaak slecht. Ga in gesprek met tafelheer Peter Koppert en werk mee aan een meer circulaire en duurzame sector.
Meer weten?

Bio-grondstoffen

Bij het realiseren van de circulaire economieΒ zijnΒ bio-grondstoffen essentieel.Β Welke bio-grondstoffen zijn voor Gelderland het meest relevant en voor welke toepassingen zetten we zeΒ in? Bespreek dit en meer met tafelheer Remco Kranendonk. Lees meer.

Circulaire bouw

De bouw is een belangrijke sector in de Nederlandse economie. Gelderland gaat de komende jaren versneldΒ woningen bouwen, waarvanΒ een kwart volgens circulaire principes wordt ingevuld. Maar wat is hiervoor nodig en welke instrumenten kan de provincie hiervoor inzetten? Dit en meer met tafeldame Joke Bults.
Meer informatie.

Aanmelden

BenΒ jeΒ werkzaam in de sector bouw, bio- grondstoffenΒ of textiel, of ben je geΓ―nteresseerd wat er gebeurt op dit vlak in provincie Gelderland, en wilΒ je dit niet missen? Geef je dan op voor deze bijeenkomst! Deelname is gratis.
Voel je vrij om deze uitnodiging te delen met je netwerk.
Dit evenement is onderdeel van congrestival The Future of Us, waarvan de tweede editie 11 september plaats heeft gevonden. Heb je het event gemist of wil je het nog evenΒ rustig terugkijken? Kijk op onsΒ YouTube kanaalΒ voorΒ de aftermovie enΒ de complete livestream.Β