HAN

Samen werken aan minder CO2

11 sep 2020 n.n.b.
Samen werken aan minder CO2

Samenwerking tussen bedrijven en kennisinstellingen is nodig om tot innovatieve oplossingen te komen ten behoeve van de energietransitie en de circulaire economie.

De HAN University of Applied Sciences werkt nauw samen met bedrijven; in onderzoek Γ©n in onderwijs, binnen Γ©n buiten de HAN en zeker ook op het vlak van duurzaamheid.

Op IPKW in Arnhem of bij IIME in Doetinchem bijvoorbeeld. Studenten van diverse opleidingen werken samen met bedrijven en onderzoekers aan thema’s zoals schone mobiliteit, duurzame energie voor de bebouwde omgeving en biobased materialen. Het resultaat is vernieuwend en inspirerend: een warmtepomp die geΓ―ntegreerd kan worden in het dak van bestaande huizen, biobased isolatiemateriaal en een boot die op zonne-energie vaart.

Deze projecten worden tijdens de workshop uitgelicht in video’s en presentaties. Daarna zal er in een panel met medewerkers uit de projecten gediscussieerd worden over de meerwaarde en de uitdagingen van het multidisciplinair samenwerken.

Dat doen we met Karin van Haren (HAN), Christien Lokman (HAN Sustainable Energy & Environment), Gregg Roelofs & Benjamin van Zanten (over biobased isolatiemateriaal), Jasper Klomps (over aardgasvrije woningen) en twee HAN-studenten (over de HAN Solarboat).

Meer info: website HAN, Twitter-account HAN

Industriepark Kleefse Waard
Westervoortsedijk 73
Arnhem, Gelderland 6827 AV