Gerald Naber

Een verhaal over baanbrekers, doelen en transparantie

11 sep 2020 15.30 - 16.15
Een verhaal over baanbrekers, doelen en transparantie

In de kunststofeconomie van de toekomst wordt plastic niet meer gezien als afval of vervuiling. Om dat te bereiken zijn er drie maatregelen nodig: verwijder alle onnodige plastic artikelen, zorg er voor dat alle kunststoffen die we nodig hebben herbruikbaar, recyclebaar of composteerbaar zijn, en laat al het plastic dat we gebruiken circuleren, om ze in de economie en uit het milieu te houden.

Met deze maatregelen wil New Plastics Economy de wereldwijde waardeketen van kunststoffen transformeren naar een circulaire economie. Toen in 2018 de Global Commitment werd gelanceerd, mondde het initiatief uit in een wereldwijde beweging waarbij ruim 450 organisaties zich achter één visie schaarde.

DeΒ New Plastics EconomyΒ is eenΒ initiatiefΒ vanΒ de Ellen MacArthur Foundation, dieΒ werkt aan het versnellen vanΒ de overgang naar een circulaire economie.Β ZijΒ werkt samen met het bedrijfsleven, de overheid en de academische wereld om een raamwerk te bouwen voor een economie die herstellend en regeneratief is.

GeraldΒ NaberΒ is programmamanager van de Global Commitment. Hij deeltΒ deΒ ervaringen en resultatenΒ rondΒ eenΒ wereldwijdeΒ transformatieΒ vanΒ de kunststoffenindustrie.

Meer info:Β website NewΒ PlasticsΒ Economy,Β website Ellen MacArthur Foundation

Industriepark Kleefse Waard
Westervoortsedijk 73
Arnhem, Gelderland 6827 AV