BOOST Smart CafΓ©

Circulair ondernemen in de maakindustrie

15 mei 2020 16.45 - 17.15
Circulair ondernemen in de maakindustrie

Circulair ondernemen is nodig voor een toekomstbestendige maakindustrie.Β Nu produceert de maakindustrie voor een vraag vanuit de markt. Aan die vraag wordt voldaan, producten worden besteld, gekocht en afgeleverd. Na verloop van tijd zijn ze verouderd, versleten en in veel gevallen kopen we dan nieuwe.

De oude producten verworden tot afval en speciale bedrijven – afvalwerkers of slopers – zorgen voor de ontmanteling. Als we in de nabije toekomst onze economie circulair willen maken kan er een flinke streep door dit productiemodel:Β hetΒ betekent een andere manier van produceren Γ©n verkopen.

In een circulaire economie zou het heel goed kunnen zijn dat de producent eigenaar van het product blijft. Daardoor zal hij andere producten bouwen: modulair, van veel hogere kwaliteit (waardoor ze langer meegaan) en van componenten die hergebruikt kunnen worden (waardoor er geen afval meer ontstaat). En dat alles met energie die duurzaam wordt opgewekt.

In dit Smart CafΓ© over circulair ondernemen spreken we metΒ maakbedrijven die al een deel van de circulaire weg hebben afgelegd over hun ervaringen, hun andere businessmodel en andere relaties met toeleveranciers en afnemers in de keten.

Meer info: website RCT Gelderland

Industriepark Kleefse Waard
Westervoortsedijk 73
Arnhem, Gelderland 6827 AV