Ruud Koornstra

Behind the scene met Ruud Koornstra

8 okt 2020 15.30 - 15.50
Behind the scene met Ruud Koornstra

Ruud Koornstra, ondernemer en voorvechter van de energietransitie. Tijdens The Future of Us geeft hij zijn visie op het interview van Barbara Baarsma. vertelt hij ons wat hij meemaakt in de New World en gaat hij in gesprek met initiatiefnemers Luc Kikkert en Kevin Rijke. Β 

Ruud Koornstra, betrokken als televisieproducent bij onder andere Lingo, Villa Felderhof, Goedele en Breekijzer en verkocht in 2000 zijn bedrijf. Hij richtte het β€˜initiΓ«ringsbedrijf’ Tendris op dat ondernemingen en projecten met een duurzaam karakter opstart. Daarnaast is hij voorzitter van de duurzame ondernemersvereniging De Groene Zaak en voorzitter van de Stichting Smart Climate Opportunities (SCO), die als doel heeft om Nederlands vernuft, geld en ondernemerschap samen te brengen ten behoeve van de klimaatdoelen. Ruud werd in 2017 uitgeroepen tot eerste Nationale Energiecommissaris van Nederland. In die hoedanigheid reist hij het hele Β land door om iedereen ervan te overtuigen om te schakelen naar duurzame energie.

Luc KikkertΒ is sinds 2017 directeur bij Kiemt. β€˜Ik krijg energie van alle projecten waar wij als kiemt aan mogen bijdragen. Iedere participant of deelnemer Kiemt op eigen wijze een betere wereld. Met elkaar helpenΒ wij elkanders doelstellingen te bewerkstelligen. Op weg naar een energie-neutrale circulaire wereld’.

Kevin Rijke, directeur Industriepark Kleefse Waard. β€˜IPKW is één groot proefveld voor duurzaamheid, waar we samen met onze huurders, partners, kennisinstellingen, overheden en stakeholders werken aan een circulaire economie. Na een succesvolle tweede (online) editie zijn we vol enthousiasme begonnen aan The Future of Us 2021 in een hybride vorm. Β Het evenement heeft de inhoud van een congres en de energie van een festival’.

 

Industriepark Kleefse Waard
Westervoortsedijk 73
Arnhem, Gelderland 6827 AV