Regio Foodvalley

Voedselverspilling: lessen uit twee jaar proeftuin

8 okt 2020
Voedselverspilling: lessen uit twee jaar proeftuin

Tijdens deze verdiepingssessie werd het thema Voedselverspilling besproken. Regio Foodvalley vertelde over haar ervaringen en we zijn in gesprek gegaan met een aantal partijen uit de proeftuin om hun lessen te horen en vooral te focussen op een aanpak die werkt in gemeenten en regio’s.

De proeftuin Voedselverspilling in de Regio Foodvalley heeft vanaf begin 2020 gekeken naar de beste aanpak om voedselverspilling tegen te gaan. Bij verschillende doelgroepen zoals bedrijven, onderwijs en inwoners zijn interventies uitgetest, projecten uitgevoerd en knelpunten geΓ―nventariseerd.

Tijdens de verdiepingssessie zijn we in gesprek gegaan met een aantal partijen uit de proeftuin om hun lessen te horen en vooral te focussen op een aanpak die werkt op regionale schaal: hoe pak ik als gemeente het thema voedselverspilling aan? Hoe bereik ik inwoners op het thema voedselverspilling?

De vraag die centraal stond tijdens deze verdiepingssessie: welke impact is te bereiken met het terugdringen van voedselverspilling?

De gespreksleidster tijdens deze verdiepingssessie was Carolien Huisman, Programma Manager Circulaire Economie bij Regio Foodvalley Circulair.

Industriepark Kleefse Waard
Westervoortsedijk 73
Arnhem, Gelderland 6827 AV