Raymond Bosch

Generation-E scale-up programma

8 okt 2020 16.05 - 16.20
Generation-E scale-up programma

Hoe brengen we in Generation-E scale-ups in de energietransitie naar de volgende schaalstap en welke meerwaarde zit daarin voor het Gelders ecosysteem voor ondernemers.

De term ‘Scale-up’ is de laatste jaren in populariteit gegroeid, en staat voor de fase in het bestaan van een onderneming tussen de start-up en gevestigd MKB of grootbedrijf. De focus op scale-ups is bij Generation-E ingegeven door de omvangrijke impact die scale-ups kunnen hebben op zowel de economie als de bijdrage aan de energietransitie.

Binnen Generation-E bieden we een kleine groep scale-ups (8 per jaar) een intensief en sterk gepersonaliseerd ondersteuningstraject. Binnen ieder ondersteuningstraject is een omvangrijk aantal verschillende experts actief die allen een bijdrage leveren aan het bereiken van een goed voorbereid en uitgewerkt schaalplan dat financierbaar is.

We gaan tijdens deze lezing samen met een scale-up in de energietransitie stil staan bij de impact die deze aanpak heeft op een individuele scale-up. Vervolgens probeer ik die impact geheel onwetenschappelijk te extrapoleren en een inzicht te geven in de bijdrage die een programma zoals Generation-E kan hebben in het Gelderse Ecosysteem.

Industriepark Kleefse Waard
Westervoortsedijk 73
Arnhem, Gelderland 6827 AV