Keynote spreker bekend: Guillaume Pitron

25 mrt 2023
Keynote spreker bekend: Guillaume Pitron

Niemand minder dan de Franse journalist en documentairemaker Guillaume Pitron is de keynote spreker van deze editie van The Future of Us! Pitron is een internationale boodschapper van de keerzijde van de energietransitie en daarmee een prikkelende toevoeging aan het thema van The Future of Us: changing our ways – hoe gaan we om met de eindigheid van grondstoffen binnen de energietransitie? Hij zal zijn visie delen en er met ons over in gesprek gaan.

Pitron werkt onder andere voor Le Monde Diplomatique en National Geographic en in 2018 publiceerde hij, na 6 jaar onderzoek, zijn boek: β€œThe Rare Metals War – the dark side of clean energy and digital technologies”. Zijn werk focust zich op de economische, politieke en milieu keerzijde die voorkomt uit het gebruik van zeldzame metalen.

Op dit moment is Pitron de auteur van zo’n 100 rapporten, onderzoeken en documentaires in meer dan 40 landen. Hij heeft meerdere Franse en internationale journalistieke prijzen in ontvangst mogen nemen, waaronder de Izraelezewicz Prize voor het beste onderzoeksrapport van het jaar, uitgegeven door de vooraanstaande krant Le Monde en de award voor het beste economische boek van het jaar bij BFMTV, een Franse 24 uurs nieuwszender.

In deze video vertelt Pitron met welke oplossing hij naar het festival komt:

Meer informatie over Guillaume Pitron: https://www.guillaumepitron.com/

Industriepark Kleefse Waard
Westervoortsedijk 73
Arnhem, Gelderland 6827 AV