Genomineerden Jan Terlouw Innovatieprijs 2021 bekend!

27 jun 2022 n.n.b.
Genomineerden Jan Terlouw Innovatieprijs 2021 bekend!

Uit 23 unieke aanmeldingen heeft een expertcommissie zes baanbrekende innovaties geselecteerd voor de Jan Terlouw Innovatieprijs 2021.  

Innovaties, die onze toekomst een boost gaan geven, zijn belangrijker dan ooit tevoren. Dit jaar wordt alweer voor de 11de keer op rij de eervolle Jan Terlouw Innovatieprijs uitgereikt.  

Hoofdprijs 
De drie genomineerde innovaties voor de hoofdprijs 2021 zijn: Gashouders B.V., EScom en CCS Energie-advies. Alle innovaties leveren een uitermate belangrijke bijdrage aan de energietransitie en/of circulaire economie, richten zich op een globale markt en stimuleren duurzaam gedrag en bewustwording. 

Bekijk hieronder een impressie van de innovaties. 

Ambitieprijs 
De drie genomineerde innovaties voor de ambitieprijs 2021 zijn Soluxa B.V., Shelduck.co en HyMatters. De ambitieprijs is bedoeld als aanmoediging, gericht op start-ups en klein MKB die werken aan de ontwikkeling van duurzame innovaties, maar die nog in een vroege fase van ontwikkeling zitten. 

Duurzame Award 
Voor de Jan Terlouw Innovatieprijs gelden verschillende criteria. Zo moet het gaan om een tastbare innovatie op het gebied van energietransitie en/of circulaire economie. Naast het prijzengeld, de geboden ondersteuning en media aandacht heeft de te winnen award ook een fysieke vorm. De award zal worden vervaardigd uit een duurzame snelgroeiende houtsoort (bamboe) en wordt voorzien van zonnecellen om de energie (die het door de ingebouwde verlichting nodig zal hebben) duurzaam te verkrijgen.  

Jury 
De juryleden voor dit jaar zijn Jan Terlouw, Bart Huydts, directeur bij ArtEZ Business Centre – University of the Arts, Patrick Blom, programmamanager bij Waterschap Vallei en Veluwe, Kevin Rijke, directeur bij Industriepark de Kleefse Waard, Danny Oosterhuis, accountmanager MKB bij Octrooicentrum Nederland en Henk de Beijer, directeur /eigenaar bij de Beijer RTB en winnaar Innovatieprijs 2019. 

Wil jij erbij zijn wanneer de winnaar van de Jan Terlouw Innovatieprijs 2021 bekend wordt gemaakt? Meld je hier snel aan!

Industriepark Kleefse Waard
Westervoortsedijk 73
Arnhem, Gelderland 6827 AV